نقش والدین در یادگیری زبان انگلیسی

نقش والدین در یادگیری زبان انگلیسی کودکان

والدین نزدیک‌ترین افراد به فرزندان خود هستند و از همین رو می‌توانند به آن‌ها در یادگیری مهارت‌های اجتماعی، زبانی، ارتباطی، تفکر انتقادی و بسیار از موارد دیگر نقش بسیار مهمی را ایفا کنند. زبان انگلیسی نیز یکی از این مهم‌ترین مهارت‌هایی است که یادگیری آن دارای مزیت‌های گوناگونی برای کودکان در سنین مختلف است که از جمله آن‌ها می‌توان به افزایش شانس موفقیت تحصیلی و کاری، بهبود مهارت‌های شناختی، کمک به رشد فردی، افزایش اعتماد‌به‌نفس، آسان‌سازی برقراری ارتباط با شهروندان سایر کشورها و افزایش سرعت یادگیری اشاره کرد. بنابراین اگر می‌خواهید فرزندتان از تمام این مزیت‌های این زبان بین‌المللی بهره‌مند شود؛ همین امروز دست به کار شده و آموزش زبان انگلیسی به او را آغاز کنید. در ادامه با مهم‌ترین مفاهیم مرتبط با نقش والدین در یادگیری زبان انگلیسی آشنا می‌شوید:

بهترین روش‌های آموزش زبان انگلیسی به کودکان در منزل

روش‌های مختلفی وجود دارد که والدین با استفاده از آن‌ها می‌توانند به فرزند خود در یادگیری زبان انگلیسی کمک فراوانی کنند. این روش‌ها به آسانی در خانه قابل انجام بوده و رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • ایجاد برنامه مطالعاتی روزانه
  • استفاده از اپلیکیشن‌ها و بازی‌های زبان
  • انجام روزانه مکالمات انگلیسی با کودکان
  • استفاده از روش قصه‌گویی
  • هم‌خوانی آهنگ‌های انگلیسی
  • مشاهده ویدئوهای آموزشی یوتوب
  • استفاده از کارتون‌ها و انیمیشن‌های زبان انگلیسی
  • لیبل زدن وسایل خانه با کلمات انگلیسی
  • استفاده از کتاب‌های آموزشی زبان انگلیسی

برای کسب اطلاع بیشتر به مقاله «۱۰ روش برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان» مراجعه کنید.

ایجاد محیطی آرام و به دور از عوامل مزاحم

محیطی که در آن با کودک خود به تمرین زبان انگلیسی می‌پردازید باید تا حد امکان آرام و بدون سروصدا باشد. به عنوان مثال اگر می‌خواهید با کودک خود کتاب داستان بخوانید؛ در این صورت بهتر است این کار را در گوشه‌ای از منزل که به دور از هر گونه سرو‌صدایی است انجام دهید زیرا عوامل مزاحم باعث کاهش کیفیت فرآیند یادگیری و تمرکز شما و فرزندتان در حین تمرین زبان انگلیسی می‌شوند.

کودک خود را تشویق به یادگیری زبان انگلیسی کنید

کودکان ممکن است بنا به دلایل مختلفی علاقه چندانی به یادگیری زبان انگلیسی نداشته باشند. اگر کودک شما هم دچار بی‌انگیزگی است؛ نیاز نیست نگران باشید زیرا راهکارهای گوناگونی برای مقابله با این مشکل وجود دارد که در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را مشاهده می‌کنید:

  • استفاده از منابع، اپلیکیشن‌ها و بازی‌های آنلاین
  • ایجاد محیطی آرام و به دور از عوامل مزاحم
  • توجه به شخصیت و علایق کودک
  • استفاده از تکنیک تصحیح غیرمستقیم
  • هدف‌گذاری منطقی
  • و …

برای کسب اطلاع بیشتر در این رابطه؛ مقاله «۱۶روش برای تشویق کودکان به یادگیری زبان انگلیسی» را مطالعه کنید.

میزان پیشرفت کودک خود را مورد بررسی قرار دهید

به صورت منظم میزان پیشرفت کودک خود را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دهید زیرا ممکن است کودک شما در یادگیری برخی از مهارت‌ها و نکات زبان انگلیسی دچار مشکل شود. برای انجام اینکار می‌توانید از چک لیستی متشکل از مواردی که فرزند شما باید آن‌ها را در مدت زمان مشخصی یاد بگیرد، استفاده کنید. به منظور اطمینان از پیشرفت کودک خود می‌توانید به صورت دوره‌ای از او کوئیز بگیرید. در مجموع کودکان از اینکه والدینشان به پیشرفت آن‌ها در یادگیری زبان انگلیسی اهمیت می‌دهند، انگیزه می‌گیرند و با انجام اینکار می‌توانید تقریبا تمام مشکلات مرتبط با یادگیری زبان انگلیسی کودک خود را برطرف کنید.

نقش حمایتی والدین در آموزش زبان انگلیسی به کودکان

کودکان با مشاهده حمایت والدین خود انگیزه‌ای دوچندان پیدا می‌کنند. شما می‌توانید به روش‌های مختلفی از کودک خود که در حال یادگیری زبان انگلیسی است حمایت کنید. به عنوان مثال وقتی فرزندتان تلاش بسیاری برای صحبت کردن به زبان انگلیسی می‌کند؛ او را به صورت کلامی مورد تشویق قرار دهید. وقتی کودکان شما دچار اشتباهی در حین یادگیری می‌شود؛ فورا به او واکنش نشان ندهید زیرا این عمل باعث کاهش اعتمادبه‌نفس کودکان می‌شود. فراموش نکنید که کودکان از رفتارهای والدین خود الگوبرداری می‌کنند و بنابراین بهتر است همیشه خود را به یادگیری زبان انگلیسی علاقه‌مند نشان دهید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان کودک خود را برای یادگیری درس یا نکته‌ خاصی تحت فشار قرار ندهید زیرا انجام اینکار می‌تواند باعث کاهش انگیزه آن‌ها شود.

تأثیر دادن پاداش در یادگیری زبان انگلیسی کودکان

دادن پاداش به کودکان باعث افزایش تلاش، اعتمادبه‌نفس و انگیزه آن‌ها برای یادگیری زبان انگلیسی می‌شود و بنابراین در صورت امکان موفقیت‌های کودک خود را جشن بگیرید. به عنوان مثال اگر فرزند شما تمام تکالیف یک هفته خود را به درستی انجام داد؛ در این صورت متناسب با سن و علایق کودک خود یک کادو برای او بخرید یا اگر مثلا در آزمون زبان نمره خوبی کسب کرد؛ برای او یک جشن ساده با حضور دوستانش بگیرید. فراموش نکنید که عمل دادن پاداش را نباید تبدیل به یک عادت کنید زیرا در این صورت فرزندتان همیشه از شما انتظار خواهد داشت که برای انجام هر تمرین زبانی حتی کوچک به او پاداش بدهید. در واقع چنین حالتی یادگیری زبان را تبدیل به یک فرآیند شرطی می‌کند که در آن کودک شما ممکن است به خاطر عدم دریافت پاداش؛ انگیزه‌اش برای ادامه یادگیری انگلیسی را تا حد زیادی از دست بدهد.


تبدیل یادگیری زبان انگلیسی به فعالیتی سرگرم‌کننده

کودکان عاشق انجام بازی‌ها و فعالیت‌های سرگرم‌کننده هستند و بنابراین بهتر است تا حد امکان یادگیری زبان انگلیسی را به فرآیندی جذاب تبدیل کنید. بهبود سرعت یادگیری زبان، افزایش انگیزه و علاقه کودکان، عمیق‌تر شدن رابطه میان والدین با فرزندان، کمک به بهبود مهارت‌های زبانی و حل مسئله، افزایش قدرت خلاقیت و یادگیری بهتر واژگان و گرامر از مهم‌ترین مزیت‌های انجام اینکار هستند. توجه داشته باشید که فعالیت‌های و بازی‌های مورد نظر شما باید متناسب با سن و مهارت‌های فرزندتان باشد و در انتخاب آن‌ها نیز حتما به علایق کودک خود توجه کنید. فعالیت‌هایی که انتخاب می‌کنید نیز باید از تنوع بالایی برخوردار باشند زیرا در غیر این صورت یادگیری زبان تبدیل به فرآیندی خسته‌کننده خواهد شد. فراموش نکنید که میان دو جنبه سرگرمی و آموزشی باید نوعی تعادل ایجاد کنید. به عنوان مثال نباید ۸۰ درصد از فعالیتی که انجام می‌دهید صرفا جنبه سرگرمی داشته باشد و اهمیت چندانی به جنبه آموزشی ندهید. قصه‌گویی، استفاده از اپلیکیشن‌ها و بازی‌های زبان، بکارگیری تکنیک Role-playing، استفاده از جدول‌ لغات زبان انگلیسی، ساخت فلش‌کارت‌های جذاب و رنگی و خواندن آهنگ‌های زبان از جمله مواردی هستند که می‌توانند یادگیری زبان را به فعالیتی سرگرم‌کننده تبدیل کنند.

در هنگام انتخاب معلم زبان بسیار دقت کنید

دقت در انتخاب معلم زبان یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدید. معلم مورد نظر شما باید از تجربه و تخصص کافی برای تدریس زبان انگلیسی به کودکان برخوردار باشد. قبل از انتخاب معلم باید با دقت در رابطه با آن‌ها تحقیق کنید و به این نکته نیز توجه داشته باشید که معلمین با نرخ تدریس بالا لزوما عملکرد بهتری نسبت به سایر معلم‌ها ندارند. برای انجام تحقیق بهتر است نظرات سایر زبان‌آموزان و والدین آن‌ها را جویا شوید و به هیچ عنوان به سراغ معلمان زبان نروید زیرا این افراد ممکن است به دلایل مختلفی (رقابت با سایر مدرسین زبان، تعریف‌ها و تمجدید‌های دروغین و …) اطلاعات اشتباهی را در اختیار شما قرار دهند. در رابطه با شیوه تدریس معلم مورد نظر خود نیز تحقیق کنید و مطمئن شوید که متدها و تکنیک‌های ارائه‌شده توسط او متناسب با تیپ شخصیتی و نیازهای زبانی فرزند شما هستند. شما همچنین باید بتوانید به آسانی با معلم زبان انگلیسی ارتباط برقرار کرده و در رابطه با سرعت یادگیری و نحوه عملکرد فرزند خود در کلاس با او صحبت کنید. اگر ممکن است فرزند خود را ابتدا به صورت آزمایشی به کلاس‌های معلم مورد نظر خود بفرستید و پس از اطمینان از کیفیت دروس ارائه‌شده فرآیند ثبت‌نام را نهایی کنید.

نقش حمایت عاطفی والدین از کودکان

حمایت عاطفی شما می‌تواند تأثیر شگرفی در یادگیری زبان انگلیسی فرزندتان بگذارد. کودکان ممکن است در حین آموختن ،حل تمرین یا شرکت در کلاس‌های زبان دچار خستگی، بی‌انگیزگی، استرس یا ناامیدی شوند و این وظیفه شماست که با حمایت عاطفی از فرزند خود او را به روند طبیعی یادگیری زبان برگردانید. به عنوان مثال کودک شما ممکن است به خاطر داشتن اشتباهاتی در حین انجام تمرین احساس کند که از هوش و توانایی کافی برای یادگیری زبان انگلیسی برخوردار نیست. در چنین حالتی باید با او صحبت کنید و به او بگویید که انجام چنین اشتباهاتی در حین یادگیری کاملا طبیعی است. یا مثلا اگر کودک شما احساس خستگی می‌کند؛ در این صورت انجام تمرین را به زمان دیگری موکول کنید. به هیچ عنوان کودک خود برای آموختن زبان انگلیسی تحت فشار قرار نداده و این نکته را نیز فراموش نکنید که یادگیری زبان فرآیندی زمان‌بر است.

ادغام منابع آنلاین با فرآیند یادگیری زبان

امروزه منابع دیجیتال آنلاین و آفلاین مختلفی وجود دارد که استفاده از آن‌ها می‌تواند به کودکان در یادگیری زبان انگلیسی کمک فراوانی کند. به عنوان مثال می‌توانید برای آموزش زبان انگلیسی از اپلیکیشن‌ها و بازی‌های آنلاین استفاده کنید. طبق بررسی‌های انجام‌شده توسط کارشناسان لینگوموتیو Endless Alphabet، LingoKids، Speakia، Lingodeer و Studycat جزو بهترین‌ اپلیکیشن‌ها برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان هستند که هر کدام برای تقویت بخش خاصی از مهارت‌های زبانی کودکان ساخته شده‌ است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اپلیکیشن‌های زبان به مقاله «۸ اپلیکیشن یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان» مراجعه کنید. همچنین وب‌سایت‌های متعددی وجود دارد که به صورت خاص برای آموزش زبان انگلیسی به افراد در سنین پایین طراحی شده و از میان آن‌ها می‌توان به Starfall ،PBS Kids ،LearnEnglish Kids و ESL Games Plus اشاره کرد. برای دانلود کتاب‌های آموزش زبان انگلیسی کودکان نیز می‌توانید از وب‌سایت‌های Monkeypen ،Freekidsbooks و Oxfordowl استفاده کنید. با این حال توجه داشته باشید که کودکان نباید بیش از حد توصیه شده از اپلیکیشن‌ها و منابع آنلاین استفاده کنند و میزان آن نیز حداکثر باید ۱.۵ ساعت در روز باشد.

منابع: Cambridgeenglish، Annafronz و Novakidschool

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا